CSS Clase

Clasele va permit sa stilizati anumite taguri sau elemente din codul (X)HTML, diferentiat. Similar cu metoda "in linie" din introducere in css. Exceptia in cazul claselor consta in faptul ca stilurile pot fi schimbate prin schimbarea foii de stil. Astfel puteti folosi acelasi selector in fisierul (X)HTML si totusi va arata diferit, in functie de foaia de stil utilizata. Ca sa o spunem cat mai simplu, propozitia pe care o cititi, este definita in foaia de stil CSS astfel:

p {
  font-size: normal;
  color: #333333;
}

Simplu, insa, daca doresc sa schimb culoarea cuvantului "propozitia" in verde, bold, lasand insa restul propozitiei neschimbata? Voi folosi urmatorul cod in fisierul (X)HTML:

Ca sa o spunem cat mai simplu, <span class="verdeboldtext">"propozitia"</span> pe care o cititi, este definita in foaia de stil CSS astfel:

.verdeboldtext {
  font-size: normal;
  color: #090;
  font-weight: bold;
}

Rezultatul final arata asa: Aceasta este o propozitie scrisa cu verde si bold

Ar trebui sa retineti ca definirea unei clase incepe cu semnul punct(.). Numele de "verdeboldtext" este dat doar de exemplu, puteti folosi orice denumire, insa recomandarea este sa folositi denumiri intuitive, care sa va spuna rapid cum arata stilul respectiv. Puteti folosi clasa ".verdeboldtext" ori de cate ori este nevoie.